Kurz nachdem ich 2001 eine glutenfreie Diät begonnen hatte, sanken Intensität und Häufigkeit meiner FMF-Anfälle auf etwa 1 bis 2 mittlere bis schwache Anfälle pro Jahr. FMF-Patienten reagieren typischerweise sehr empfindlich auf Stress. Zu der Zeit, als ich eine glutenfreie Diät begann, war ich in Scheidung und arbeitslos. Es war wahrscheinlich die stressigste Zeit meines Lebens und meine FMF-Anfälle sanken in Intensität und Häufigkeit.
Zur Zeit dieses Schreibens hatte ich in den vorausgegangenen 2 Jahren keinen kompletten FMF-Anfall, noch nicht einmal einen schwachen.
Quelle:
https://www.rareconnect.org/de/commu...ine-fmf-anflle
Und hier:
NancyS | publiziert vor 9 Monaten | Ursprünglich geschrieben in Englisch
Hi,
IF there are no specialists in FMF where you live, try to find a doctor who is of some Mediterranean descent - Jewish or Arab or anyone else. They may at least have an inkling about what you are going through.
In the US, we take 0.6mgs twice a day with food so after breakfast and after dinner. You can take up to 4 a day, but that always brings on diarrhea for me. That is sometimes better than the pain, and I can always take something over the counter like Immodium AD. I am not sure how to figure to compare your 500g w/ the mg.
"I try to eat a well rounded diet. I am not lactose intolerant so I can use dairy products, but you might want to try eliminating them from your diet to see what, if any, effects it may have on you. Some folks w/ FMF notice a change if they go gluten free. Pretty difficult thing to do in this day and age but if no change in the dairy, then try the gluten-free. Do not do both at the same time and give abt a month's trial to be sure of the results.
You should also be using a daily dose of a HIGH POTENCY multiple vitamin and mineral. Colchicine can interfer with vitamin intake from foods."
Hope this helps.

Nancy (Weniger zeigen)
Quelle hier:
https://www.rareconnect.org/de/commu...hichte-mit-fmf