Hallo Bernhard,
Über diese wissenschaftliche Dokumentation wurde hier im Forum auch schon diskutiert. Könntest Du einmal Quellen angeben, die nicht von Juice Plus stammen?
Gruss,
Oregano
Nur zur Info: unten genannte Studien wurden auf Ärztekongressen präsentiert und in anerkannten wissenschaftlichen Publikationen veröffentlicht, also nichts, was irgend ein Arzt, den keiner kennt irgenwo geschrieben hätte. Die Studien wurden nahezu ausschließlich in universitären Einrichtungen durchgeführt.
Gerne nehme ich zu einwänden was Studiendesign, Schlussfolgerungen etc. betrifft, Stellung. Dazu muß man die Studien aber erst einmal gelesen haben.
Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, Vol. 16, No. 3, 2007
Kawashima A et al.: Four week supplementation with mixed fruit and vegetable juice concentrates increased protective serum antioxidants and folate and decreased plasma homocysteine in Japanese subjects
British Journal of Nutrition 2010
Roll S. et al.: Reduction of common cold symptoms by encapsulated juice powder concentrate of fruits and vegetables: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial
Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, Vol. 44, Iss. 4, 2006
Bamonti F et al.: Increased free malondialdehyde concentrations in smokers normalise with a mixed fruit and vegetable juice concentrate: a pilot study.
Current Therapeutic Research, Vol. 57, No. 6, 1996
Wise JA et al.: Changes In Plasma Carotenoid, Alpha-Tocopherol, And Lipid Peroxide Levels In Response To Supplementation With Concentrated Fruit And Vegetable Extracts: A Pilot
Integrative Medicine, Vol. 2, Iss. 1, 1999
Inserra PF et al.: Immune Function in Elderly Smokers and Nonsmokers Improves During Supplementation with Fruit and Vegetable Extracts
Journal of Human Nutrition and Dietetics, Vol. 13, Iss. 1, 2000
Leeds AR et al.: Verfügbarkeit von Nährstoffkomponenten aus getrockneten und verkapselten Obst- und Gemüsezubereitungen: eine Studie mit gesunden Probanden
Journal of Nutrition, Vol. 133, Iss. 7, 2003
Samman S et al.: A Mixed Fruit and Vegetable Concentrate Increases Plasma Antioxidant Vitamins and Folate and Lowers Plasma Homocysteine in Men
Journal of Nutrition, Vol. 137, Iss. 12, 2007
Lamprecht M et al.: Several Indicators of Oxidative Stress, Immunity, and Illness Improved in Trained Men Consuming an Encapsulated Juice Powder Concentrate for 28 Weeks
Journal of the American College of Cardiology, Vol. 41, Iss. 10, 2003
Plotnick GD et al.: Effect of supplemental phytonutrients on impairment of the flow-mediated brachialartery vasoactivity after a single high-fat meal
Journal of the American College of Nutrition, Vol. 23, No. 3, 2004
Kiefer I et al.: Supplementation with Mixed Fruit and Vegetable Juice Concentrates Increased Serum Antioxidants and Folate in Healthy Adults
Journal of the American Nutraceutical Association, Vol. 9, No. 1, 2006
Odom DC et al.: Phytonutrients May Decrease Obstetric Complications: A Retrospective Study
Medicine & Science in Sports & Exercice, Vol. 41, Iss. 1, 2009
Lamprecht M et al.: Protein modification responds to exercise intensity and antioxidant supplementation.
Medicine & Science in Sports & Exercise, Vol. 38, Iss. 6, 2006
Bloomer RJ et al.: Oxidative Stress Response to Aerobic Exercise: Comparison of Antioxidant Supplements
Molecular Nutrition Food Research, Vol. 54, 2010
Jin Y. et al.: Systemic inflammatory load in humans is suppressed by consumption of two formulations of dried, encapsulated juice concentrate
Nutrition Research, Vol. 19, No. 10, 1999
Smith MJ et al.: Supplementation with Fruit and Vegetable Extracts may Decrease DNA damage in the Peripheral Lymphocytes of an Elderly population
Nutrition Research, Vol. 23, Iss. 9, 2003
Panunzio MF et al.: Supplementation with fruit and vegetable concentrate decreases plasma homocysteine levels in a dietary controlled trial
Oxford Journals, Vol. 4, No. 4, 2007
MC Houston et al.: Juice Powder Concentrate and Systemic Blood Pressure, Progression of Coronary Artery Calcium and Antioxidant Status in Hypertensive Subjects: A Pilot Study
The Journal of Nutrition, Vol. 136, No. 10, 2006
Nantz MP et al.: Immunity and Antioxidant Capacity in Humans Is Enhanced by Consumption of a Dried, Encapsulated Fruit and Vegetable Juice Concentrate
Ich hoffe, das genügt fürs erste. Und - ich kann mich nur wiederholen: Niemand wird "gezwungen" sich mit JP auseinanderzusetzen. Nur glaube ich, dass es kein guter Stil ist, mit pauschalen, verunglimpfenden Aussagen ein Produkt oder ein Unternehmen zu diffamieren.